هیئت مکانی است مقدس برای عزاداری و کسب معرفت نسبت به ائمه معصومین (علیهم السلام) ، سخنران؛ پرچمدار علمی معارف اهل بیت (علیهم السلام) ، مداح؛ پرچمدار هنری اهل بیت(علیهم السلام) و مسئول هیئت، مسئول حفظ جهت و هماهنگ کننده «هیئت، سخنران و مداح» میباشد.
بسم الله الرحمن الرحیم
هیئت مکانی است مقدس برای عزاداری و کسب معرفت نسبت به سیدالشهدا و سایر معصومین (علیهم السلام) ، سخنران؛ پرچمدار علمی معارف اهل بیت (علیهم السلام) ، مداح؛ پرچمدار هنری اهل بیت(علیهم السلام) و مسئول هیئت، مسئول حفظ جهت و هماهنگ کننده «هیئت، سخنران و مداح» میباشد.
موضوع اصلی هیئت ولایت پذیری نسبت به دستگاه اهل بیت (علیهم السلام) است.
ولایت تاریخی خاصه ائمه معصومین (علیهم السلام) است و در طول تاریخ جاری بوده و هست. همه وقایع و اتفاقات با هماهنگی امام معصوم (علیه السلام) انجام میشود به شکلی که حتی یک برگ درخت هم بدون اذن امام به زمین نمی افتد. اینها مقدراتی است که در شب قدر مشخص و معین میشود.
در ولایت تاریخی حضور معصوم (علیه السلام) در بین مردم ضروری نیست. حکایت ولایت تاریخی مانند خورشید پشت ابر است. اما شایسته این است که مومنین زمینه بیرون آمدن خورشید را از پشت ابر فراهم کنند تا از نور آن بصورت مستفیم فیض ببرند.
ولایت اجتماعی در هر دو جبهه «حق و باطل» وجود دارد و یقینا اعمال و افعال انسان تحت ولایت یکی از این دو قرار میگیرد. حتی سکوت مومنین در درگیری بین حق و باطل به نفع جبهه باطل تمام میشود.
ولایت اجتماعی امام (علیه السلام) با حضور او در بین مردم محقق میشود و اگر مومنین آمادگی پذیرش ولایت امام را نداشته باشند از فیض ولایت اجتماعی او محروم میشوند و در چنین شرایطی ولایت به عهده نواب امام قرار میگیرد و شیعیان باید تمرین ولایت پذیری نمایند تا آماده پذیرش ولایت امام شوند.
عاشورا تکرار [1] شدنی است و پر واضح است که مسئولین هیئت - اعمم از سرهیئت، سخنران و مداح هرکدام به به سبک خود - باید حسین زمان و ولی اجتماعی جبهه حق را به مستمعین نشان داده و آنها را به سمت ولایت پذیری سوق دهند.
عزادار واقعی کسی است که تحت ولایت اجتماعی نواب عام یا ولی فقیه حرکت نماید و از رهنمود های او غافل نشود. شیعه باید مدام مراقبت نماید که ندای هل من ناصر ینصرنی ولی خود را بشنود و به موقع عکس العمل مناسب از خود نشان دهد چرا که کم نبوده اند خواصی که به خاطر عدم حضور به موقع، حسین زمان خود را به قتلگاه فرستاده اند.
پس هوشیار باش، گر اینجا کربلاست و امروز عاشوراست، اینک چه کسی مرا میخواند.با کمی دقت به روشنایی خورشید میتوان حسین زمان را شناخت و یزید دوران را به مبارزه فرا خواند.
اگر کربلای خود را یافتیم و حسین زمان را شناختیم؛ یکی از فرمایشات محوری او «عدالت و پیشرفت» است که باید به گفتمان محوری دهه چهارم انقلاب تبدیل شود.
شیعیان سال 1387 میدانند قتلگاه حسین زمان آنها در زمین ماندن فرمایشات اوست اما دنیا بداند با وجود چنین شیعیانی حسین زمان به قتلگاه نخواهد رفت.
رسول ساکی
قم مقدس 9/9/1387